Dantų kritimas

Home / Forumai / Klausimai / Dantų kritimas

  • Autorius
    Įrašai
    • Gustė

      Sveiki,

      rašau dėl ganėtinai sudėtingos situacijos. Žinoma, geriausia pas Jus ateiti gyvai konsultacijai, tačiau pirmiausia papasakosiu savo situaciją čia.
      Šiuo metu esu 19 metų, odontologo kabinetas nuo pat ankstyvos vaikystės man buvo kaip kassavaitinis būrelis daugelį metų. neturi nei vieno sveiko danties, o visų krūminių (tiek viršuje, tiek apačioje), kai kurių kitų (24,15 ir kiti), bei vieno priekinio visiškai nebeturiu. Nepaisant dantų taisymo, begalinio plombavimo, jie vis tiek genda – po plombomis, aplink, iš vidaus ir visur kur, kur tik lieka danties likučių. Kai kurie dantys nulūžta tiesiog.. valgant sriubą. Jie nekliba, o tiesio nulūžta palikdami pajuodavusias šaknis.
      Mano gyvenimo būdas gana sveikas – maitinuosi sveikai, naudoju nemažai pieno produktų, negeriu alkoholio ir nerūkau. Ši problema yra tiesiog nuo pat pirmųjų išdygusių dantukų. Dantis valausi 2 kartus per diena ypač plonu ir švelniu šepetėliu, naudoju skalavimosi skysti 2-3 kartus dienoje, dažnai ir dantų siūlą. Žinoma, dėl esančių nedaugelio dantų negaliu valgyti kietesnių produktų.
      Kokia gali būti viso to priežastis? Ar įmanomi kokie tyrimai dėl dantų gedimo?
      Kadangi implantuotis tiek dantų nėra finansinės galimybės, ar įmanoma kokia nors ploštelė, bent vizualiai atstatanti dantų estetinį įvaizdį?

      Atsakyti
    • Guste, priežastis įvardinti tikrai sunku, tai gali būti paveldimumas, vatamino D stoka, ankstesnio gydymo kokybė. Ar bandėte pakeisti dydytoją?
      Galima pasidaryti dantų plokštelę. O perspektyvoje planuoti implantavimą.

      Atsakyti
Parašykite atsakymą į:

Dantų kritimas

Jūsų informacija: