Gyd. Burnos chirurgas Lukas Poškevičius

Sukurti forumo atsakymai

  • Autorius
    Įrašai
  • Jolanta, gali būti jog yra lūžęs ar suskilęs laikinas protezas.

    Antanina, priklauso nuo situacijos. Jeigu karūnėlė tik atsiklijavo, o pats dantukas liko sveikas, nenuskilo, neišgedo, tuomet taip galima pricementuoti tą pačią karūnėlę.

    Jonai, ar kalbate apie laikiną karūnėlę? Na sudtingumo nėra, tiesiog ją naujai pritvirtinti ant implanto. Jeigu pametėte, tuomet reiks naujai gaminti.

    Akvile, negaliu pasakyti kur problema nematant. Įtarčiau dvi galimas priežastis: 1 problema protezavime, gal patekėjo po dantena cemento perteklius, gal užspausta dantena. 2 nesėkmingas kanalų sugydymas ir jau susiformavo naujas infekcinis židinys. Nuvykite apžiūrai, gydytojui iš karto bus aišku.

    Nijole, neturėtume spėlioti. Reikia darytis rentgeno nuotrauką, žiūrėti kaip reikalai su implantu ir iš kur šis guzas. Kodėl taip ilgai delsiate, jei problema su implantu, kuo ilgiau delsite, tuo didesnė tikimybė jog implantą teks pašalinti.

    Janina, reiktų pradėti nuo rentgeno nuotraukos. Tikėtina jog prie to danties šaknies yra infekcinis židinys. Gal būt užteks endodontinio gydymo šiam dančiui išsaugoti. Nedelskite.

    Ale, būtų labai rekomenduotina jog apžiūrėtų dantį šalinęs gydytojas ar kitas burnos chirurgas.