Dantų Implantai

Sukurti forumo atsakymai

Rodoma 50 įrašų - nuo 1 iki 50 (viso: 376)
  • Autorius
    Įrašai
  • Artūrai, pagrindinis SLActive yra dvigubai greitesnis prigijimas. Jeigu jums nesudaro problemų 1,5 mėnesio ilgiau palaukti iki protezavimo pilnai galite rinktis SLA. Esu dirbęs ir su Nobel Biocare implantais, nieko bloga pasakyti negaliu, geri implantai. Nepatogu dirbti su daug implantų sistemų, tiesiog kaip aukščiausios klasės implantus pasilikau Straumann.
    Metalo keramika jau yra atgyvenęs reikalas, tačiau dėl geresnės kainos vis dar naudojama. Jei tik kainos skirtumas leidžia, rinkitės cirkonį ir turėsite bemetalį sprendimą ir tai kas šiai dienai geriausia protezavime.

    Art, daroma, tik ne visais atvejais. Priklauso kokia priežastis rauti tuos dantis. Jeigu jie yra su dideliais infekciniais židiniais, rizikinga jog augmentacinė medžiaga neprigis. Žodžiu yra svarbu procedūrai užtiktinti sterilę aplinką. Gydytojas tai turi įsivertinti.

    Viliau, mes praktikuojame all-on-4 tik rezulatą pasiekiame ne per dieną, o per kelis mėnesius leidžiant implantams pirma prigyti, o tik tada juos juos apkrauti. 4 implantai vienam žandikauliui yra ekonominis variantas, jeigu finansai leidžia rekomenduotina 6 implantai. Protezą rekomenduojame PEEK pagrindu, jo kaina 3200eurų + atramos 4x70eurų

    Teresa, taip pasitaiko, nieko baisaus, gydytojas įsuks atgal.

    Aušra, manau kad taip, nuo danties. Viskas išsispęs.

    Aušra, tie dalykai egzistuoja, tačiau didžiausia tikimybė jog pašalinus dantį viskas išsispęs.

    Jūrate, kai kuriais atvejais tai galima padaryti. Tai nėra rimtas sprendimas, nedaugelis odontologų norės užsiimti šiuo darbu.

    Aušrine, laukimas prie gero neprives, ankščiau ar vėliau įvyks uždegimo paūmėjimas, atbėgsite į kliniką su skausmais. Taip pat pūliniai auga kaulo sąskaita, kuo daugiau lauksite tuo didesnį turėsite kaulo defektą. Tai bus aktualu jeigu planuosite implantavimą.

    Aura, tai pūlinukas – infekcinis darinys, priežastis tas sugedęs dantis. Neskauda, tai tik laiko klausimas. Tiesiog nedelskite, jei odontologas rekomenduoja šalinti, tai šalinkite. Planuokite jo protezavimą.

    Sandra, laikinas dantis yra dantų technikų laroratorinis darbas, jis gali trukti iki kelių dienų, tuomet ir gali būti uždėtas. Nevisais atvejais laikiną dantį galima tvirtinti ant implanto, tokiu atveju laikinas dantis tvirtinamas prie gretimų dantų ir su implantu kontakto neturi, toks sprendimas galimas to paties vizito metu tuoj po implantavimo.

    Rūta, dažnu atveju klinikos protezavimo darbams suteikia vienų metų garantiją. Gal būt galite pasiteirauti.

    Judita, panašu jog uždegiminis procesas jau buvo, peršalote, pasilpo imunitetas ir uždegimas paūmėjo. Reikia pasidaryti rentgeno nuotrauką ir pasižiūrėti kas vyksta prie šaknų.

    Nijole, gal būt tai ir nieko baisaus, tačiau rekomenduoju kreiptis pas implantavusį gydytoją. Nelaukite nes galite prarasti implantus.

    Rūta, greičiausia teks perdaryti karūnėlę.

    Alina, kiekvienu endodontinio gydymo atveju situacija yra skirtinga ir sėkmės rodiklis yra skirtingas. Nesėkmės atvejų tikrai pasitaiko nemažai. Kausimas labiau kyla kodėl nebuvo pamatyta problema po pusantrų metų, juolabiau jog kreipėtės dėl jaučiamų simptomų.

    Žilvinai, nedaug žinau apie „ratus” bet suprantu apie ką kalbate. Miegodamas stipriai nevalingai sukaldinėjate, trinate, ta pati situacija sergant bruksizmu. Galima pasigaminti apsaugines kapas, kurios užsidedamos ant dantų nakčiai.

    Rita, pirmiausia rekomenduoju nuvykti į tą kliniką ir ramiai pasikalbėti. Jeigu susikalbėti neina visuomet turite teisę kreiptis į „Odontologų rūmus”.

    Tomai, tokių atvejų yra buvę, bet jie itin reti. Negalėčiau įžvelgti jog pigesni impantai lūžta dažniau. Esame turėję ir su brangiais ir su pigiais implantais. Dėl paskaudėjimo visiška netiesa.

    Greta, kiekvieno žmogaus reakcija yra skirtinga ir pooperacinis periodas gali būti labai skirtingas. Patinimas iki kelių savaičių yra visiškai normalu. 4 savaitės jau gal kiek daugoka. Jeigu pastebite patinimo mažėjimą tikėtina jog ir jis praeis. Jeigu mažėjimo nepastebite, galite apsilankyti pas gydytoją apžiūrai.

    Marina, smagu girdėti jog rūpinatės implantais ir palaikote gerą higieną, jūsų gydytojas tai matys. Tiesiog, žinote problemą, neatidėliokite, kreipkitės pas implantavusį gydytoją ir spręskite susidariusę situaciją. Procedūrų baimintis nereikėtų, invazija tikrai minimali.

    Marina, kadangi po implantavimo implantas prigijo, negalima sakyti jog buvo implantuoti nekokybiškai. Turėtumėte atsakyti sau į klausimus ar viską padarėte, kad implantai ilgai tarnautų:
    1. Jūs visai nerūkote.
    2. Per šį porą metų periodą bent 4 kartus lankėtės pas burnos higienistą ir implantų pase turite higienistų įrašus.
    3. Plaikote gerą kasdienę burnos higieną namuose: šepetėlis, tarpdančių šepetėlis/siūlas, burnos skalavimo skystis.

    Jeigu esamoje situacijoje kaulo patirpimas nėra kritinis, galima pridėti kaulo augmentacinės medžiagos ir jį atstatyti.

    Danute, tai taip pat chirurginė procedūra, gal kiek ir sudėtingiau negu jį įdėti.

    Alma, nerekomenduotina skristi lėktuvu bent 2 savaites jeigu buvo atliktas sinuso pakėlimas atviru metodu, kitais atvejais skristi galima.

    Birute, su rentgeno nuotrauka reikia įsivertinti 35to danties tvirtumą, jeigu jis jau nebegali būti protezuojamas, tuomet šalinti. Planuoti implantus į 35to ir 37to vietas ir tiltelį iš 3 karūnėlių ant implantų.

    Natalija, viskas gali trukti iki 2 savaičių.

    Jolanta, svarbiausia jog operaciją atliktų kompetetingas žandikaulių chirurgas. Su narkoze ar be spręndžia gydytojas pagal situaciją. Nervo pažeidimo atveju jausite žando/smakro/žandikaulio užtirpimą/diskomfortą, tai atsitato tačiau gali trukti metus ar daugiau.

    Vaida, taip galima, netgi rekomenduotina.

    Violeta, gingivitas yra dantenų uždegimas, taip pat gingivitą galima vadinti ankstyvaja periodontito stadija. Dažniausi yra išgydoma. Neužsiimkite saviveikla namuose. Pasikonsultuotikte su periodontologu ir vykdykite jo nurodymus kokias higienos priemones ir kaip jas turėtume naudoti namuose.
    Jeigu profesionali higiena padaryta tik dabar, o prieš tai nebuvo daryta eilę metų, tai greito rezultato nebus, dantenų uždegimas gali praeiti per keliatą savaičių. Svarbu palaikyti puikią higieną pagal periodontologo nurodymus.

    Audriau, jeigu naudotume Straumann Roxolide SLA Active implantą ir JEIGU nėra problemų su kaulu, tai per 2 mėnesius galima spėti implantuoti ir suprotezuoti. Su Straumann Roxolide SLA Active yra dvigubai trumpesnis prigijimo laikas apie 1,5 mėnesio. Po to gaminame karūnėlę ir uždedame. Taip tai brangiausias implantas.
    Orientacinė kaina: Implantas 850eurų, cirkonio atrama 250 eurų, cirkonio keramikos karūnėlė 320 eurų. (kainos su darbais)
    Tam kad efektyviai išnaudotume laiką, turėtume rezervuotis laikus kiek galima ankščiau.

    Hubertai, neturėtume spėlioti kas vyksta su tuo dantimi, reikia darytis rengeno nuotrauką ir pažiūrėti. Taip galima pasidaryti laikiną dantį. Užimtumas mūsų klinikoje apie 4 savaitėsį priekį. Bet pirma reikia gyvai pamatyti konsultacijoje.

    Diana, dirbtinio kaulo medžiaga su natūraliu kaulu suauga per 4-6 mėnesius, tačiau kieta tampa ženkliai ankščiau. Spelialaus saugojimo nereikia, tiesiog su ta vieta nekaskite kieto maisto.

    Nijole, greičiausia taip, bet gali būti įvairių situacijų, reikia pamatyti.

    Žilvinai, taip galima padaryti laikiną dantuką. Visiškai teisingai, tiksliems atsakymams ir gydymo planui reikia gyvos konsultacijos.

    Rame, na taip būna, atsitinka. Nerašėte kiek jau kartų tai nutiko, jeigu tai 3 ar daugiau kartų gal būt reiktų ieškoti priežasties.

    Jonai, 100% titanas jau praeitis 🙂 Straumann Roxolide implanto modelis yra 15% cirkonis ir 85% titano lydinys ir jis yra apie 20% stipresnis jei visiškai titaninis implantas. Ir prigijimas jo geresnis.
    Man rodos jūs gilinatės ne į tai į ką reikia.
    Rekomenduoju:
    Ieškokite kvalifikuoto gydytojo kuriuo galėtumėte pasitikėti, o jau šis gydytojas pasakys kas tiks jums labiausiai.

    Rebeka, tikrai nežinau ir aš. Nerekomenduoju užsiimti saviveikla. Jeigu norite saugaus dantų balinimo, turite konsultuotis su odontologu ar burnos higienistu.

    Jonai, šių implantų gamintojų garantija praktiškai yra tokia pati, jie suteikia viso gyvenimo garantiją. Šią garantiją reikia suprasti teisingai, tai yra garantija implantui, o ne jūsų audiniams. Implantas yra keičiamas jeigu jis buvo atmestas prigijimo metu, tai yra iki to laiko kol yra atliekamas protezavimas (apie 3-6 mėnesiai). Vėliau implantas yra keičiamas jeigu jis sulužo ar kitaip fiziškai susigadino. Savo garantinius įsipareigojimus visi implantų gamintojai vykdo puikiai. Deja dažnu atveju savo įsipareigojimų nevykdo patys pacientai, tai yra implantų neprižiūri. Po implantų įstatymo pacientas gauna implantų pasą, kuriame yra vieta pildymui kada pacientas lankėsi implantų apžiūrai ir higienai. Rekomenduojama bent kartą metuose apsilankyti pas implantologą apžiūrai ir kelis kartus metuose pas burnos higienistą. Pagrindinės problemos kylančios su implantais yra dėl nepakankamos higienos.
    Kaip manote, jeigu pacientas atvyksta po 10metų su problema ir nei karto per 10 metų nebuvęs apžiūroje ar pas higienistą, ar gali gamintojas taikyti garantiją?

    Danute, warfarin’as skystina kraują, o tai trukdo kraujui krešėti. Šio vaisto pakaitlas atliks tą pačią funkciją. Turėtumėte pasitarti su šeimos gydytoju dėl šio vaisto nevartojimo bent kelios dienos iki danties traukimo.

    Vilija, tai vis dar pooperacinis periodas, paskaudėjimas ir diskomfortas vis dar galimas, tačiau jis turėtų mažėti. Kai tik bus galimybė apsilankykite pas savo gydytoją.

    Vieno danties atstatymui geriausia yra implantas, nes priešingai nei atliekant apvilkimą tilteliu nėra šlifuojami gretimi dantys. Iki galutinio rezultato truks apie 4 mėnesius. Šiam periodui galima padaryti laikiną.

    Aurimai, priklausomai KIEK jie juda. Pirmiausia nustatoma judėjimo priežastis, tuomet pradedamas gydymas.

    Diana, kaulo trūkumas yra jo atstatymas yra labai individualus. Priklausomai nuo situacijos ir kaulo trūkumo kiekio gali būti taikomi du sinuso pakėlimo metodai: 1 „uždaras”, implantavimo metu per implanto ložę sinuso dugnas pakeliamas ir užpildomas kaulo augmentacine medžiaga (kaina priklauso nuo sunaudotos kaulo augmentacinės medžiagos kiekio apie 150eurų). 2 „atviras”, prie sinuso ertmės prieinama iš žandikaulio šono (kaina 730eurų).

    Gražina, tam kad pagaminti patogų protezą, reikalinga nuimti tikslius atspaudus. Vadinasi po dantų pašalinimo dantenos turi sugyti ir praeiti patinimas, tai gali užtrukti apie 2 savaites.

    Albertai, taip gali.

    Violeta, galima JEIGU tai priekiniai apatiniai dantys kurie yra maži ir dažnu atveju 2 implantams net nėra vietos. KITU atveju bus riekalingi 2 implantai, nes vienas implantas negali atlaikyti dviejų dantų kramtymo jėgos.

    Vilma, ne tai nereiškai atmetimo, tačiau galimas kaulo patirpimas toje vietoje. Reiktų pasirodyti implantavusiam gydytojui, kad nustatytų priežastį ir rekomenduotų problemos sprendimą. Nieko nedarant ateityje problemos neisšvengiamos.

    Alma, kainyne kainos nurodytos su paslauga, tai yra su chirurgijos darbu ir medikamantais procedūrų metu.

    Danguole, jeigu su metalo keramika: atramos 4x150eu + metalo keramikos karūnėlės 8x230eu. Jeigu su cirkonio keramika: cirkonio atramos 4x250eu + cirkonio keramikos karūnėlės 8x290eu

    Andriau, darbą galima padaryti per savaitę per du vizitus, tačiau dėl užimtumo darbą galėtume pradėti po 3 savaičių.

    Andriau, jeigu dar yra danties masės ant ko būtų galima atkurti dantį su plombine medžiaga. Tačiau kas jums yra „laikinai”? Diena, savaitė, ar metai. Toks sprendimas nebūtų tvirtas ir betkada gali vėl nulūžti. Kitas spredimas laikinas dantukas tvirtinamas prie gretimų dantų plokštele iš vidinės pusės. Jis taip pat nėra tvirtas, kramtyti maistą tektų atsargiai.
    O ga geriau iš karto padaryti tvarkingai, apvilkti dantį jauna karūnėle, jeigu šaknis yra tvirta implanto nereiktų.

Rodoma 50 įrašų - nuo 1 iki 50 (viso: 376)