Stiklo pluošto kaiščiai ir vainikėliai

Home / Forumai / Klausimai / Stiklo pluošto kaiščiai ir vainikėliai

  • Autorius
    Įrašai
    • Inga

      Laba diena,
      Planavau daryti estetinį plombavimą priekiniams viršutiniams 6 dantims, nes estetinis jau buvo darytas prieš 8 metus. Bet gydytoja patarė to nedaryti, nes dantys labai silpni, vidinėje pusėje didelės plombos, du dantys negyvi. Pasiūlė visus 6 dantis protezuoti naujos kartos bemetalės IPS E MAX keramikos vainikėliais, nes jie pigesni už cirkonio ir gydytojos teigimu gana tvirti, į negyvus dantis dėti stiklo pluošto kaiščius. Kadangi pinigai tikrai dideli, mane neramina ar visada tikslinga į negyvus dantis dėti tuos kaiščius? Nes girdėjau daug kam išlūžta ir tenka šalinti šaknį. Ir norėčiau dar paklausti Jūsų nuomonės dėl bemetalės keramikos vainikėlių priekiniams dantims. Ar ne geriau dėti vainikėlius cirkonio oksido pagrindu, nes žinau kad pas mane virš vainikėlių ant negyvų dantų laikui bėgant atsitraukia dantenos (man 41 m.). Apie IPS E MAX keramiką mažoka informacijos ir atsiliepimų.
      Dėkui už atsakymą.

      Atsakyti
    • Laba diena Inga.
      Priekinių dantų srityje labai dažnai yra atliekamas protezavimas bemetale keramika, ypač, jei dantis yra negyvas, pakeitęs spalvą ir panašiai. Jei jau taip nutiko, kad dantis yra negyvas ir jo šaknis suplombuota, visais atvejais rekomenduojama dantį sustiprinti stiklo pluošto kaiščiu. Nes, jei lūžta šis kaištis, tai dar greičiau gali nulūžti ir negyvas dantis, kuris nebuvo atstatytas tokiu kaiščiu. Su stiklo pluošto kaiščiu(SPK) dantis yra stipresnis. Be jokios abejonės, tai labai priklauso ir nuo darbo kokybės, naudojamų tam atstatymui medžiagų ir pan. Cirkonio oksido keramika šioje situacijoje naudojama tada, kai yra netaisyklingas sąkandis, gilus sąkandis ir t.t. Estetika geresnė yra, naudojant ne cirkonio, o bemetalę keramiką (šiai grupei priklauso ir Jum žinoma IPS EMAX keramika). Tam ir yra naudojami SPK, kad atstatytas prieš protezavimą dantukas būtų natūralios danties spalvos. Šiuo atveju nereikėtų bijoti ilgainiui apsinuoginusių dantenų, nes tas „perėjimas tarp bemetalės keramikos ir natūralaus danties” būna nepastebimas.

      Atsakyti
      • Irma

        Labas vakaras,
        man ant 35-37 dantų buvo uždėtas tiltelis. Vieną kartą nukrito, pasirodo kartu nulūžo vienas nušlifuotas jį laikantis dantis. Gydytoja įsuko ploną įklotą. praėjus 2 metams – vėl nukrito tiltelis. Dabar jau nulūžo ir antrasis nušlifuotas dantis, styro tik ant nuritusio tiltelio likęs įklotas.
        Sakykite prašau, ar galima šį tiltelį pritvirtinti ant likusių šaknų? Aišku, jei šaknys sveikos? Gal ant dviejų įklotų? Ačiū.

        Atsakyti
    • Viktorija

      Sveiki,
      Mano priekinis dantis yra patamsėjęs, nors ir netrukdo gyventi, tačiau vistiek nemalonu. Kaip išsiaiškinau su gydytoja dantis negyvas. Kokie būdais galima nors truputį sulyginti jo spalvą su kitais dantimis, kokios kainos daugmaž vyrauja šiuo metu? Man 14 m.

      Atsakyti
    • Viktoria, galima atlikti estetinį plombavimą, dėti laminatę, atlikti individualų šio danties balinimą. Jūsų amžiuje rekomenduočiau individualų šio danties balinimą, nes tai mažiausiai invazinis metodas. Užsidėti laminatę spėsite visada. Jus turėtų apžiūrėti dantų balinimo specialistė, tuomet ir pasakytų kokios yra galimybės pasiekti norimą rezultatą.

      Atsakyti
    • Olga

      Laba diena. I priekinio danties sakni pries 3 metus buvo idetas SPK ir „priaugintas” dantis. Pastebejau, kad is vidines puses dantis genda ir pasidare skyle. Ka tokiu atveju patartume daryti?

      Atsakyti
    • Olga, jeigu su danties tvirtumu viskas gerai, tuomet gali pakakti tik užtaisyti tą skylutę. Tiesiog apsilankykite pas savo odontologą.

      Atsakyti
    • Asta

      Laba diena,
      man 24 m. Nesenai nuėmė breketus. Nusprendžiau dėtis laminates ,nes priekinis dantis negyvas ir pajuodęs. Daktarė minėjo ,kad tokiems dantis dedami stiklo kaiščiai ir šį dantš šlifuojant laminatei uždėti pažiūrės ar reikia dėti ar ne tą kaištį. Nušlifavo dantukus 4 ,bet jokio kaiščio nedėjo ir apie tai nebekalbėjome…. Todėl nerimauju ar tas dantis gerai laikys man ar reikia prašyti to stiklo kaiščio.Beje tas dantukas buvo balintas iš vidaus ir pliombuotas… ?

      Atsakyti
    • Asta, stiklo pluošto kaištis yra naudojamas tada kai yra prarasta didelė danties masės dalis. Tačiau tokiu atveju jau laminatės taip pat negali būti dedamos, o daromas danties apvilkimas nauja karūnėle (iš visų danties pusių). Laminatės atveju danties padengimas vyksta tik iš vienos (matomosios) pusės.
      Tikėtina jog stiklo pluošto kaištis nebuvo reikalingas.

      Atsakyti
    • Asta

      laba diena ,
      po breketų nuėmimo viršuje tarp krūminių dantų liko gan nemaži tarpai ir į juos lenda maistas. Mano dakatrė, kuri nuėmė breketus sakė ,kad tie tarpai susitrauks ir nereikia jų plombuoti,o kita daktarė sakė ,kad nebeužsitraukia tokie tarpai ir būtina juos užplombuoti ,kad nekiltų uždegimai . Atsiprašau ,kad ne į temą klausiu , bet tiesiog įdomi gero specelisto nuomonė šiuo klausimu ar beužsitraukia tie tarpai ar nebe ?

      Atsakyti
    • Asta, nemačius situacjios negaliu ką nors konkrečiau pasakyti. Šiaip ortodontinis (breketai) gydymas turėtų visiškai dantų tarpus uždaryti. Tačiau kiekvienas atvejis yra individualus ir nevisais atvejais tai yra įmanoma.

      Atsakyti
    • Samanta

      Sveiki,
      Turejau skaudanti danti, kuris buvo netaisomas, apie 6 metus, dabar ji susitvarkiau per 3 kartus, man uzdejo stiklo pluosta. Dantiste pasake, jei prades trupeti, reikes apmauti, tai kaip suprantu, bet kokiu atveju reikes apaut, kiek mazdaug laiko galiu buti su siuo stiklo pluostu, kada man ji apsimaut? Labai aciu uz atsakyma..

      Atsakyti
    • Samanta, laikas nėra ribotas. Jei pastebėsite šio danties pokyčius tuomet kreipkitės del apvilkimo. Priklausomai nuo danties vietos ir kramtymo įpročių apvilkimo gali neprireikti daug metų.

      Atsakyti
    • vainius

      nuskilo apatinio zandikaulio,danties dalis,galima sakyti jo puse statmenai(iki saknies pradzios),kaip ji atstatyti.

      Atsakyti
    • Julija

      Sveiki,

      35 dantis išgedo šiek tiek po dantena, kadangi implanto dėjimo variantą atmečiau, kanalas jau sutvarkytas ir užplombuotas. Maniau dėsiuos metalo keramiką, nes šypsantis šio danties nesimato ir neturėtų būti jokių nemalonių jausmų dėl estetikos. Tačiau dabar daugiau paskaičius pradėjau svarstyti ką daryti, dėtis bemetalę keramiką ar metalo keramiką (cirkonio keramika yra per brangi ) Norėjau paklausti, jei būčiau anksčiau apsisprendus dėtis bemetalę kramiką, man būtų nereikėję šaknies plombavimo ir į kanalo vietą būtų dedamas stiklo pluošto kaištis? Dėkoju už atsakymą.

      Atsakyti
    • Vainiau, jeigu šaknis yra sveika ir tvirta, tuomet galima dantį apvilkti nauja karūnėle. Jeigu nuskilusi dalis yra nedidelė gal būt galima atstatyti estetiniu plombavimu.

      Atsakyti
    • Julija, šaknies plombavimas (kanalų sugydymas) būtų reikalingas bet kuriuo atveju. Stiklo pluošto kaištis naudojamas sutvirtinti šaknį prieš protezavimą su cirkonio keramika. Jeigu protezavimas atliekamas su metalo keramika ir reikia sutvirtinti šaknį, naudojamas laboratorinis įklotas.

      Atsakyti
    • Monika

      Sveiki, pas mane yra idetas stiklo pluosto dantukas, bet siuo metu jo spalva skiriasi nuo manuju, t.y. jis yra geltonesnis, tad noreciau suzinoti ar butu galima issibalinti dantukus? Tas dantukas pasviesetu ar ne? Arba kokiais budais butu galima ji pabalinti? Lauksiu atsakymo.

      Atsakyti
    • Monika, protezuoto danties spalvos pakeisti negalėsite. Norint pakeisti jo spalvą, teks atlikti to danties protezavimą iš naujo, tai yra gaminti naują danties vainikėlį.

      Atsakyti
    • Jolita

      2 priekinius dantis reiktu perprotezuoti,o kiti 2 yra gyvi,tik plombuoti.Viena gydytoja patare vsus 4 dantis vilkti cirkonio keramikos vainikeliais.Kita gydytoja patare 2 bemetales keramikos vainikeliais ,o gyvuosius E-max keramikos laminatemis padengti.Kuri varianta patartumete jus? Pakomentuokite trumpai apie cirkonio keramikos vainikeli ir bemetale laminate?

      aciu

      Atsakyti
    • Jolita, laminatės atveju dantukas šlifuojamas tik iš priekinės (matomosios) pusės, taip mažiau pažeidžiate dantį. Laminatė koreguoja danties spalvą ir nedidelius fizinius defektus. Jeigu šios korekcijos pakanka geriau rinktis laminates. Tačiau, jeigu dantis yra praradęs didelę dalį savo masės, tai yra turi dideles plombas, tokiu atveju laminatės nėra galimos, nes laminatės tvirtinasi ant danties paviršiaus o ne ant plombos. Tokiu atveju belika apvilkimas nauju vainikėliu.

      Atsakyti
    • Birute

      Gerb. gydytojau, man sutvarkė 14 ir 15 dantukų šaknis (viršūs nutrupėję), ką reikėtų daryti toliau?
      Šiuo metu man 66 metai. Dėkoju!

      Atsakyti
    • Birute, jei dantų savos masės yra pakankamai tuomet reikia tik apvilkti naujosmi karūnėlėmis. Jei savos masės jau trūksta karūnėlei laikytis dar reikia dėti įklotus ir tuomet apvilkti naujomis karnėlėmis.

      Atsakyti
    • Violeta

      Gerb, gydytojau, gydžiausi 6 danties kanalus, jau buvo ruoštasi plombavimui ir paskutinio vizito metu gydytojas pamatė, kad skilęs danties dugnas, patarė dantį šalinti. Gal dar būtų galimybė jį išgelbėti ?Labai lauksiu Jūsų patarimo. Ačiū.

      Atsakyti
    • Violeta, skilimo atveju ankščiau at vėliau susidarys infekcinis židinys ir sukels dar daugiau problemų. Jei jūsų gydytojas rekomendavo šalinti vadinasi galimybių išgalbėti danties nėra.

      Atsakyti
    • Jelena

      laba diena, man 32 m
      Prieš pora metu daktare man išgelbėjo 14 danty, išgydė kanalus užplombavo ir gavosi gražus tvarkingas dantukas. Neseniai jis man nuskilo, tapo trumpesnis nei kiti dantis, daktare pasiūle įstatyti stiklo pluošto skaisčius, kad dantukas butu tvirtesnis. Ar tai tikrai patikimas būdas sutvarkyti danty?

      Atsakyti
    • Rita

      Sveiki,

      Ar krūminiams dantims tinka dėti e-max užklotus? Ar jie nebūna, kad skyla, lūžta? Šiuo metu man koreguotas sąkandis su kompozito plombomis, jos nuolat trupa kramtymo metu, vizitai pas odontologą kas 2-3 mėn.

      Atsakyti
    • Edvardas

      Sveiki. Noreciau paklausti. Jeigu yra silusi danties saknis, ar danti turi skaukudeti?

      Atsakyti
      • Deividas

        Sveiki,
        Nuskilo 31 danties vainikas iki šaknies, iš liežuvio pusės su šaknies skeveldra. Ar įmanoma atstatyti šį dantį?
        Ačiū už atsakymą.

        Atsakyti
    • Sima

      Laba diena
      Man sutvarke 4 priekinius virsutinius dantis ir turiu cirkonio karuneles kurios atrodo graziai bet man nedejo stiklo pluosto kaisciu I sutaisytus dantu kanalus
      Kazkaip pergyvenu nes Kiek zinau kad slifuotam danciui reikalingas stiklo pluostas , taip pat skaiciau kad cirkonio keramika gali buti per sunki tokiems dantukams be stiklo pluosto kaisciu . Aciu

      Atsakyti
Parašykite atsakymą į:

Stiklo pluošto kaiščiai ir vainikėliai

Jūsų informacija:



Atšaukti