Pažeistas krūminio danties kanalas

Home / Forumai / Klausimai / Pažeistas krūminio danties kanalas

  • Autorius
    Įrašai
    • Rima

      Del blogo stovio buvo nuimta karunele nuo 46 danties. Išvalant šio danties plombą su adatėle buvo pazeistas danties kanalas, rentgeno nuotraukoje matosi atsiradusi pulpa. Protezuotojas patarė dantį šalinti. Ar tikrai negalima išgydyti danties jį išsaugant? Ar nėra jokios gydančio dantį odontologo atsakomybės, nes uz nuotraukas ir danties gydymą buvo sumokėta, o nebaigus gydyti, patarta šalinti.

      Atsakyti
    • Laba diena Rima,
      Gal būt vis dar yra galimas endodontinis gydymas. Jeigu tvirtumo atžvilgiu danties būklė yra gera, galima sugydyti ir užplombuoti kanalus, ir tuomet atlikti protezavimą. Tačiau jeigu odontologas jau rekomenduoja šalinti, manau jog dantis yra komplikuotas.
      Bet Jeigu jūs abejojete šio odontologo kompetencija, pabandykite apsilankyti kitoje kinikoje.
      Dėl kanalo pažeidimo. Gal būt tai buvo neišvengiama? Norint atikti prombavimą būtina gerai išvalyti apgedusius danties audinius, kitu atveju ateityje taip pat galimos problemos. Išvalymo proceso metu nuimamas ir plonas sluoksnis sveikos danties masės, jeigu iki pulpos buvo likęs plonas sluoksnis, tai galėjo būti ir neišvengiama.

      Atsakyti
    • Rima

      aciu uz informacija, bet dantuka vistiek reikėjo šalinti. Deja, ir vel nesekme. Suleidus nuskausminamuosius vaistus dančiui šalinti ir pašalinus dantį, jau dvi savaites liko nejautra liežuvio vienoje pusėje, gydytoja sako, jog buvo pažeistas nervas. Kaip galima palengvinti tokia busena burnoje?

      Atsakyti
    • Laba diena Rima,
      Nervo pažeidimo atsistatymui reikia nemazai laiko, gali praeiti keliatas mėnesių. Užtirpimas pamažu mažės kol galiausiai pradings. Siek tiek šio proceso pagreitinimui galite pavartoti B grupės vitaminų.

      Atsakyti
    • Gabrielė

      Sveiki,planuoju traukt 2 apatinius protinius dantis.Abu neišdygę,bet komplikuotai remiasi i kitą dantį.
      Gydytoja sako,kad bus nutraukti nervai,nes jie eina prie pat pat šaknų.
      Ko pasekoje nejausiu lūpų ir apačios žandikaulio,liežuvio visą likusį gyvenimą😭
      Ar tai tiesa,kad nutraukus tuos nervus niekas nebeatsistato?
      O Dieve tai ką daryt tokiu atveju….ar nėra kitokio būdo..

      Atsakyti
Parašykite atsakymą į:

Pažeistas krūminio danties kanalas

Jūsų informacija:



Atšaukti