Kiek laikys dantų laminatės?

Home / Forumai / Klausimai / Kiek laikys dantų laminatės?

  • Autorius
    Įrašai
    • Lina

      Sveiki, mastau apie dantu laminates,daug skaiciau apie tai tai,bet taip niekur ir neradau info kiek uzdetos dantu laminates laikys. Pasakymas, kad ilgai, nieko nepaaiškina, truksta info, pvz, kas kiek laiko reikia keisti dantu laminates, kas buna tada, jei sugenda laminuotas dantis? Ar dantu laminates amžinos, uzsidejai ir gražia šypsena gali džiaugtis visa gyvenimą?

      Atsakyti
    • Laba diena Lina,
      Niekas negali pasakyti kiek laminatės jums laikys. Tai labai individualu ir priklauso nuo jūsų įpročių ir nuo bendros burnos ertmės sveikatos būklės. Jeigu jūs kąsite kietą maistą, sergate bruksizmu(stiprus dantų sukandimas/trynimas miegant), sportuojate intensyvų sportą kurio metu atliekate stiprius sukandimus ir tika, tai žinoma laminatės turi tendenciją būti nuskeltos. Atsiradus kariesui ir laiku apsilankius pas odontologą, dantukas gali būti sutvarkytas nenuimant laminatės, tačiau jei laiku nesikreipsite ir kariesas pasieks danties nervą, tai teks nuimti laminatę, sutvarkyti danties kanalus ir naujai gaminti laminatę.
      Kuo labiau rūpinsitės laminatėmis tuo ilgiau jos tarnaus, ta pati taisyklė galioja ir natūraliems dantimis. O amžino kieko nėra 🙂

      Atsakyti
Parašykite atsakymą į:

Kiek laikys dantų laminatės?

Jūsų informacija: