• Kūrėjas
    Tema
  • Monika
    Svečias

Sveiki,

Apatiniame zandikaulyje man atliko kaulo priauginimo procedura, kad veliau galima butu deti implantus. Gydytojas sake, kad reikia saugot ta puse, bet ne iki galo supratau, kiek laiko realiai negalima normaliai kramtyti ir apkrauti ta vieta.
    Nesinori pakenkti tam „naujui kaului“, bet amzinai valgyt tik kose ir jogurtus irgi neiseina.

Per kiek laiko po kaulo priauginimo galima pradeti drasiau kramtyti ta puse?

Atsakyti
  • Autorius
    Atsakymai
    • Sveiki,

Po kaulo priauginimo labai svarbu pirmosiomis savaitėmis tą pusę maksimaliai tausoti. Pirmas 1–2 savaites rekomenduojama vengti kramtymo operuotoje srityje ir rinktis minkštesnį maistą, kad nesuspaustumėte priauginimo vietos ir nenujudintumėte žaizdos. Vėliau, jei gijimas vyksta sklandžiai ir kontrolės metu matome, kad audiniai stabilūs, palaipsniui galima pradėti atsargiai apkrauti tą pusę švelnesniu, ne per kietu maistu.
      Pilnam kaulo susiformavimui dažniausiai prireikia kelių mėnesių (dažnai kalbame apie 4–6 mėnesius iki implantacijos), bet tai nereiškia, kad visą laiką negalima naudoti pusės kramtant – tiesiog apkrova turi didėti pamažu. Daugiau apie šios procedūros eigą ir gijimo laiką rašome puslapyje Žandikaulio kaulo priauginimas ir gijimo etapai.
      Jei abejojate, už kitą vizitą gydytojas galės konkrečiai pasakyti, ar jūsų atveju jau galima drąsiau kramtyti, ar dar verta kurį laiką patausoti.

Atsakyti
    • Laurynas Z.

man sake pirma savaite isvis nekramtyt ta puse, tik kita puse naudot.
      po poros savaiciu po truputi pradejau minkstesni maista, o kietesnius dalykus tik po keliu menesiu.

Atsakyti
      • Jurgita J.

as buvau per daug drasus ir per greit pradejau kramtyt – iskart pajutau didesni skausma, tai greit atpratau 😀
        geriau jau kelias savaites pasaugot, nei paskui paskui del to pacio gaišt laika.

Atsakyti
Parašykite atsakymą į:

Kiek laiko negalima normaliai kramtyti po kaulo priauginimo

Jūsų informacija:

Atšaukti

Užsiregistruoti vizitui

Jums patogus laikas: