Juda priekinis dantis. Gal periodontitas?

Home / Forumai / Klausimai / Juda priekinis dantis. Gal periodontitas?

  • Autorius
    Įrašai
    • Saule

      Sveiki noriu pasiteirauti jei juda priekinis dantis ka butu galima padaryti ir kiek tai kainuotu.Aciu

      Atsakyti
    • Laba diena Saule,
      Judėjimas nėra lygu judėjimui. Būtina pamatyti. Kokia judėjimo priežastis? Kaip seniai? Ar yra kitų simptomų?

      Atsakyti
    • Saule

      Tas judejimas atsirado kaip turejau trauma pries 10 metu, o dabar ziuriu kad jis daugiau juda ir pasislinko i apaia ir atsirado tarpas tar priekiniu dantu

      Atsakyti
    • Po stipraus danties sutrenkimo (traumos) nors dantukas ir liko vietoje būtina apsilankyti pas odontologą, šį dantį būtina stebėti, dažnu atveju reikia sugydyti kanalus. Nes traumos metu yra pažeidžiamas danties pariodonto raištis, įvyksta infekcija, vystosi cista, kuri ardo kaulą prie danties šaknies. Dantis tampa paslankus nes aplink dantį suirės kaulas. Žmogus ilgą laiką to gali nejausti ir nežinoti.Kaip ir Jūsų atveju viskas pasireiškė po 10 metų.

      Tai buvo tik teorinis spėjimas bet ne diagnozė. Turite apsilankyti pas odontologą ir pasidaryti rentgeno nuotrauką, tuomet ir bus viskas aišku.

      Atsakyti
    • Saule

      Tai kad jie visi skirtingai kalba. Padare man nuotrauka na kaip ir sake kad kaulas tirpsta, bet kas blogiausia jie man pasake kad reikia visus mano dantis istraukti ir visa burna sudeti implantais, kaip pasake kaina tai taip ir nustebau 40 000lt*cia buvo vasara*.Jau nebezinau ar cia tiket ar ne.

      Atsakyti
    • Na tikrai nemanau jog dėl to vieno dantuko problemos būtų pasiūlyta šalinti ir paskui implantuoti visus dantis. Gali būti jog tas priekinis dantukas tai ne vienintelė problema. Gal būt yra periodontitas. Bet jeigu kitų dantų paslankumo (judėjimo) nejaučiate tai gal periodontitas yra gydomas? Manau jog odontoogas turėjo paminėti problemą ir priežastį dėl kurios yra tokie pasiūlymai. Jeigu panoraminio rentgeno nuotrauką turite elektroniniame formate, galite atiūsti e-paštu.

      Atsakyti
    • Saule

      O kokie turi buti periodontito pozymiai. Kiek ziurejau internete tai man tokiu pozymiu nera. O jei keisti priekini danti tai reiketu abu priekinius kad butu vienodi ar kaip. Nuotraukos neturiu kraustydama kazkur padejau. Ir kiek tai kainuotu jei tik pakeisti priekinius dantis

      Atsakyti
    • Laba diena Saule,
      Periodontito požymiai yra sudirgusios, paraudusios dantenos. Valantis dantis šepetėliu, jos skausmingos ir kraujuoja. Pažengusio periodontito atveju dantys tampa paslankūs.
      Abiejų dantų keisti nereikia, o tik vieną. Cirkonio keramikos dantukas visiškai atkartos gretimai esantį natūralų.
      JEIGU kaulinio audinio implantacijai pakanka tai kaina su protezavimu cirkonio keramika būtų apie 900Eur.

      Atsakyti
    • Saule

      Kiek laiko uzimtu visas procesas

      Atsakyti
    • Saule

      Sveiki, o jeigu kaulo audinio nepakanka, tai kiek trunka visas gydymas ir danties idejimas

      Atsakyti
    • Laba diena Saule,
      Kad atsakyti tiksliau, neturiu informacijos KIEK nepakanka kaulo.
      Jeigu kaulo yra trūkumas tačiau jo vis dar pakanka pirminiam implanto stabilumui užtikrinti, tai implantacijos metu gali būti pridedama kaulo augmentacinės medžiagos. Tokiu atveju laikas prilygsta standartiniai implantacijai, tik kiek ilgesnis periodas iki prortezavimo.
      Jeigu kaulo trūkumas yra didelis, tuomet pirma atliekamos kaulo atstatymo procedūros ir iki implantacijos reikia laukti apie 6 mėnesius. O po to jau standartiškai.

      Atsakyti
    • Aurimad

      Ar įmanoma sutvirtinti klibancius dantis?

      Atsakyti
    • Aurimai, priklausomai KIEK jie juda. Pirmiausia nustatoma judėjimo priežastis, tuomet pradedamas gydymas.

      Atsakyti
    • Judita

      Sveiki, peršalau vazinedama dviračiu,iškart po to pradėjo skaudėti viršutinius dantis ,mausti ties gomuriu, po 1dienos sskausmas ir tinimas praėjo, bet pastebejau kad virsuje 11dantis kliba. Skausmo nėra jei nieko kieto nekandu.kas tai galėtų būti? Traumos neturėjau.

      Atsakyti
      • Judita, panašu jog uždegiminis procesas jau buvo, peršalote, pasilpo imunitetas ir uždegimas paūmėjo. Reikia pasidaryti rentgeno nuotrauką ir pasižiūrėti kas vyksta prie šaknų.

        Atsakyti
    • Gintarė

      Laba diena, 7m. dukrai pakankamai stipriai kliba 2 nuolatiniai apatiniai dantukai (šoniniai kandžiai). Gyd. odontolgas tiesiog liepė stebėt ir kuo mažiau liežuviu juos klibinti. Tačiau situacija tik stiprėja į neigiamą pusę-dantukai stipriau kliba. (Pagal jūsų foto 32 ir 42 dantukai). Ką patartumėte daryti? Ačiū.

      Atsakyti
    • Mėta

      Laba diena iš karto nosiu pasakyti man yra 11 metu. Man yra jausmas kad kliba priekinis dantis ir man atrodo kad ji stumia kitoje pusėje esantis kitas dantis nes jis nėra labai tiesus. Mano klausimas yra ar gali 11 metu vaikui ydeti netikra priekinį dantį jei jis iškristų ir nebeužaugtų?

      Atsakyti
    • Justas

      Sveiki kleba vienas priekinis dantis jau pora metu po susitrenkimo, galvojau atsistatys, bet ne atsistato. Ar įmanoma kažką padaryti? Dėkui.

      Atsakyti
Parašykite atsakymą į:

Juda priekinis dantis. Gal periodontitas?

Jūsų informacija:



Atšaukti