implantavimas

Home / Forumai / Klausimai / implantavimas

  • Autorius
    Įrašai
    • ieva

      16-tas dantis išrautas seniai, nutirpęs kaulas. Klausimas: dantį implantuoti, ar galima dėti tiltelį? 36-tas seniai išrautas, nutirpęs kaulas, 37-to liko tik šaknis, 27-to tik šaknis. Koks variantas man būtų tinkamiausias? Ar būtinai reikia implantuoti 37-tą ir 27-tą dantis? Jei apatiniai protiniai dantys dažnai genda, ar verta juos taisyti?
      Ačiū.

      Atsakyti
    • Ieva, jeigu kaulo vis dar yra pakankamai implantui, rekomenduotina dėti implantą. Kodėl? Jūs paminėjote jog kaulas yra aptirpęs trūkstamų dantų zonoje, vadinasi kaulas yra sužemėjęs ir prie gretimų dantų ant kurių būtų tvirtinamas tiltelis, o tai reiškia kad tų dantų šaknys nėra jau tokios tvirtos, kaip kažkada ankščiau. Jeigu dėsime tiltelį, šias šaknis dar labiau apkrausime, nes 2 dantų šaknys laikys 3 dantų krūvį. Dedant implantą kramtymo zonoje atsiranda nepriklausomas dar vienas darbinis vienetas, kuris kramtymo metu šiek tiek mažina krūvį gretimų natūraliųjų dantų, tuo prailgindamas ir jų gyvenimą.
      O tinkamiausią variantą ir gydymo planą galima rekomenduoti tik po apžiūros.
      Protinius dantis jeigu jie kelia problemų geriausia šalinti.

      Atsakyti
      • Ieva

        Sakykit, kairėje pusėje, tiek viršuje tiek apačioje 27-tas ir 37-tas likę tik šaknys (protiniai išrauti), 36-tas seniai išrautas. Klausimas: ar kramtymui užtektų implantuoti tik 36-tą? Turėčiau tik vieną porą krūminių dantų. Jei dėti visus 3 implantus, labai brangu gautusi.
        Ačiū.

        Atsakyti
      • Ieva, visuomet yra geriausia atkurti tai ką buvo sukūrusi gamta, tai yra visus dantis. Tačiau, žinoma geriau pagal galimybės atstatyti tik 36tą dantį, negu nedaryti nieko.

        Atsakyti
Parašykite atsakymą į:

implantavimas

Jūsų informacija:



Atšaukti