Guziukas ant dantenų. Gal pūlinukas?

Home / Forumai / Klausimai / Guziukas ant dantenų. Gal pūlinukas?

  • Autorius
    Įrašai
    • Violeta

      Laba diena. Pries menesi patino priekinio apatinio danties dantena. Kaip ir guziukas, skauda,maudzia, toks jausmas kad tuoj isgriusg. lyg ir zaizdele yra, kisene pagilejus. Siek tiek paklibinus jauciasi jog vaiksto, Dantiste dare nuotrauka,sake nieko rimta,pavale akmenys, sake kad praeis. Bet jau praejo 4dienos nieko nepagerejo. Kas gali buti? Buvau pries 2men pas periodontologa,bet jis taip nieko ir nepasake.

      Atsakyti
    • Laba diena Violeta,
      Jūs buvote pas du specialistus, kurie negalėjo duoti atsakymo po gyvos apžiūros, tad manau mano atsakymas internetu, pagal aprašymą, negali būti tikslus. Gera žinia ta jog jus apžiūrėjo periodontologas, kuris neįžvelgė periodontito. Ar tai nebuvo fizinis dantenos pažeidimas valgant ar kandant kažką kieta?

      Atsakyti
    • Aura

      Sveiki, iškilo problema apatinėse dantenose kairėje pusėje iškilo standus guzas? Kas tai galėtų būti? Man jo neskauda ir nesijaučia kad jis yra. Grynai prie guzo yra sugedęs dantis kurį reiktų traukti? O gal čia rimtesnė bėda?

      Atsakyti
      • Aura, tai pūlinukas – infekcinis darinys, priežastis tas sugedęs dantis. Neskauda, tai tik laiko klausimas. Tiesiog nedelskite, jei odontologas rekomenduoja šalinti, tai šalinkite. Planuokite jo protezavimą.

        Atsakyti
    • Aura

      Tai taip išeina nieko labai blogo kad yra tas guziukas, ištrauks dantį ir praeis? Nes prisikaičiau visokių tai nesąmonių apie burnos vėžius ir pan. Labai bijau dabar.

      Atsakyti
      • Aušra, tie dalykai egzistuoja, tačiau didžiausia tikimybė jog pašalinus dantį viskas išsispęs.

        Atsakyti
    • Aura

      Sveiki dar kartą, dabar pastebiu kad jau ta pusė žando patinus, lyg ir žandikaulis kaip pasislinkes būtų ar ten nuo platinimo taip atrodo man. Suskausta galva ties tuo žandikaulių. Ar viskas čia gali būti nuo to danties. Penktadienį vizitas pas stomotologe bet taip neramu..

      Atsakyti
    • Jolita

      Laba diena turiu tokia beda pries savaite turejai slaudanti dantynuvykau pas dantiste jy sutvarke bet dar kita diena atsibudausu tuo paciu dideliu skausmu bet ne danties o zandikaulio kaireja puseja ant pazandesatsirado didelis kietas guzas kuris labai skaudadaktare israse antibiotiku bet jie nieko nepadeda skauda jau visa savaite nei mazeja nei dideja ir burnos ertmeja pamaciau rausvus paberimus kas tai galetu buti.

      Atsakyti
    • Sandra

      Sveiki. Pradėjo skaudėti , prieš metus plombuota priekinį dantį , nuėjus pas gydytoją atidarė kanalą ir pasakė , kad miręs danties nervas, pradėjus gydyti danties kanalą ant dantenų iškilo pūlinys ir iškėlė dantį , kurio dabar negaliu skąsti , nes skauda ir jaučiasi tempimo jausmas, gyditoja pulinį pradūrė ir kiek galėjo pirštai išspaudė . Danties kanalui vis pakeičia vaistus , kas 5 dienas , bet iki šio pagerėjimo nėra vis pakeltas dantis ir vis dar skauda ir negaliu sukąsti, vaistu negeriu jokių, ant dantenų pulinukas vis dar yra. Pas kokį specialistą reiktų kreiptis kad , nuspręstų ką rimčiau reiktu daryti , nes tokia būsena jau tęsiasi visas mėnuo.Ačiū

      Atsakyti
    • Saulius

      Sveiki yra iškiles man guziukas [Pulinys] prie su gedančio danties ir man ne skauda rovimas butinas bet aš bijau labai adatų

      Atsakyti
    • Tautvydas

      Laba diena, taisiausi dantis pas odontologą ir po tvarkymo pradėjau jausti skausmą, neperseniausiai pastebėjau kad atsirado apatiniame žandikaulyje dantenuose atsirado guziukas, dantų skausmą malšinu vaistais, vizitas pas odontologą tik savaitės gale, girdėjau, kad tai gali būti dantenų uždegimas ir jis gali būti gydomas tik praėjus, ar tiesa? Ar kuo skubiau kreiptis?

      Atsakyti
    • audrius

      sveiki, iskilo kietas guzelis prie 43 danties zemiau saknu, vidineje puseje, jo neskauda.. kas tai galetu buti? aciu uz atsakyma

      Atsakyti
    • Linas

      Sveiki,

      Kiek laiko užtrunką kol pranyksta fistulė? Man buvo atsiradus nuėjau pas endodontologą, rado infekcija vienam kanale kuris nebuvo sutvarkytas, sutvarkė, išvalė viskas gerai. Bet fistulė dar yra? Kiek laiko ji gali laikytis?

      Atsakyti
    • Vanda

      Sveiki.
      Esu garbaus amžiaus, man jau 70.Pašalinus du priekinius dantis, žaizdos užgijo labai greitai, bet virš vieno ištraukto danties ant dantenų susidarė kietas mažas neskausmingas guziukas. Ar jis netrukdys protezuotis dantis ar reikia jį operuoti. Gydytojas protezistas sako kad praėjo dar nedaug laiko – vos dvi savaitės, bet man neramu, kiek turėtų praeiti laiko,kad jis dingtų gal yra kokių naminių būdų. Mano bendraamžei pažįstamai analogiška situacija. Gal priežastis solidžiame amžiuje? Ką patartumėt?
      Dėkoju už atsakymą.
      Vanda

      Atsakyti
    • Jonas

      Laba diena. Po danties rovimo atsirado guziukas, man jo neskauda, jis kietas. Tris kart buvau pas odontologus, ir pasakė, kad danties kaulas, ar gali taip būti. Jau koki 3 metai.

      Atsakyti
    • Inga

      Sveiki pastebėjau kad atsirando ant dantenų du guziukai apačioje po liežuviu palietus jaučiasi kad kieta standus darinys.Ka daryti kur kreiptis,kaip gydytis.?

      Atsakyti
    • Inga

      Sveiki pastebėjau kad atsirando ant dantenų du guziukai apačioje po liežuviu palietus jaučiasi kad kieta standūs dariniai.Ka daryti kur kreiptis,kaip gydytis.?

      Atsakyti
    • Jūratė

      Sveiki, vaikui 2 metai. Viršutiniai 4 dantukai nutirpo. Atsirado pūlinukai. Vaiko klinikoje , panaudojus narkozę, buvo pašalinti. Po traukimo jau pusę metų praėjo, bet neramu, kad pūlinukai ant dantenų nedingo. Ar verta sunerimti iš naujo. Ačiū

      Atsakyti
    • Andrius

      Sveiki , prie apatiniu iltiniu dantu yra guziukai kieti atrodo , kad butu kaip dantya neprasikale , man ju nei kiek neskauda , niekad nekreipdavau demesio , nes kiek buves pas dantistus niekada niekas nieko nesake , jie jau labai ilga laika , nes galvojau , kad gal pas visus taip , cia dien vaiko dantukus ziurejau ir pastebejau , kad pas vaika nera ir pradejau kitu klausineti ar pas juos yra , pasirodo taip pas kitus nera ir pasidare idomu ar reiktu sunerimti , nes seip niekada neskaudejo man ju ir nemaise man .

      Atsakyti
    • Svetlana

      Sveiki ant virsutines dantenos atsirado guziukas bet as valgydama apsideginau dantena ir skauda visa savaite. Kada galiu tiketis pagerejimo?

      Atsakyti
    • Daniela

      Sveiki,25 dancio kitos puses iskilo guziukas kietas didelis bet jai paspaudziu truputeli skauda bet jis kliba ar tai gali buti tik maza problemele kad reikia israuti danti ir ar tai pulinukas?

      Atsakyti
      • irena rasteniene

        Laba diena,
        nustatyta, kad protezuotas 25 dantis galimai yra skylantis, (rentgenas ant saknies pulinio nerode), rekomenduota salinti, bet nesuspejau iki karantino pradzios. Siuo metu danti skauda, virs danties is zandikaulio puses susiformavo guzas, geriu jau 3 dienos antibiotikus AMOKSIKLAV 500mg /125 mg, taciau jokio efekto. Salinti danties niekas nepriima, patarkit ka daryti, labai neramu, ar ilgas laukimas, nepasalinus danties,artimiausiu laiku yra labai pavojingas ir gali privesti prie baisiu pasekmiu.
        Dekoju.

        Atsakyti
    • Alė

      Sveiki. Po danties rovimo po kiek laiko pro dantenas pasirodė kaulas. Kaip elgtis? Ačiū

      Atsakyti
    • Nijolė

      Sveiki. Vasario mėnesį įstatė inplantą iltinio danties apačioje. Rugsėjo mėnesį pastebėjau prie jo apačioje sukietėjimą. kuris didėjo ir dabar gruodžio mėn tapo didoku iškilusiu guzu, kuris neskauda. Ar reikia išimti inplantą, kad pašalinti uždegimą?

      Atsakyti
      • Nijole, neturėtume spėlioti. Reikia darytis rentgeno nuotrauką, žiūrėti kaip reikalai su implantu ir iš kur šis guzas. Kodėl taip ilgai delsiate, jei problema su implantu, kuo ilgiau delsite, tuo didesnė tikimybė jog implantą teks pašalinti.

        Atsakyti
    • Janina

      Laba diena pas mane viršuje ant gomurio šalia priekiniu dantu yra guriukas kaip paliečiu labai skauda kai kažka kietesnio užkandu ir dar labiau skauda kas gi tai?

      Atsakyti
      • Janina, reiktų pradėti nuo rentgeno nuotraukos. Tikėtina jog prie to danties šaknies yra infekcinis židinys. Gal būt užteks endodontinio gydymo šiam dančiui išsaugoti. Nedelskite.

        Atsakyti
    • Akvilė

      Sveiki, man buvo prieš metus apmautas dantis jis yra sutvarkytas, ištrauktas nervas, sutvarkytos šaknys, bet įdėjus praėjo kažkiek laiko kol organizmas prie jo priprato ir pastebėjau kad virš yra guziukas, patinimas. Jo man neskauda, liečiantis atrodo kad kažkas yra užspausta. Kas tai galėtu būti?

      Atsakyti
      • Akvile, negaliu pasakyti kur problema nematant. Įtarčiau dvi galimas priežastis: 1 problema protezavime, gal patekėjo po dantena cemento perteklius, gal užspausta dantena. 2 nesėkmingas kanalų sugydymas ir jau susiformavo naujas infekcinis židinys. Nuvykite apžiūrai, gydytojui iš karto bus aišku.

        Atsakyti
Parašykite atsakymą į:

Guziukas ant dantenų. Gal pūlinukas?

Jūsų informacija:



Atšaukti