Dėl neprigijusio implanto MegaGen

Home / Forumai / Klausimai / Dėl neprigijusio implanto MegaGen

  • Autorius
    Įrašai
    • Algirdas

      Sveiki,
      pradėjo skaudėti dantį, kreikiausi pas gydytoją, apžiurėjęs pasakė, jog dantis negyvas, reikės traukti, o vėliau implantuoti ir protezuoti. Taip ir padarėm. Po pirmo apsilankymo buvo ištrauktas skaudantis dantukas, vėliau – isriegtas MegaGen implantas bei protezuotas dantukas. Po protezavimo jaučiausi nepatogiai, kandant nekietus dalykus (duoną) jaučiau diskonfortą lyg kasčiau su skaudančiu bei judančiu dančiu. Maniau, jog tai normalu ir dar normaliai nesugyjo, todėl tiesiog nekramčiau maisto ta puse žandikaulio. Vėliau praėjus trejiems mėnesiams pasipasakojau pažystamam, kuris tai pat prieš metus atliko anologišką procedūrą, po pokalbio nutariau kreiptis pas gydytoją. Gydytojas nuėmė protezą, apžiūrėjo, pasakė, jog juda implantas, padarė nuotrauką. Nuotraukoje šalia implanto buvo matoma dėmė. Gydytojas pasakė jog ištirmo kaulas, tuomet padarė operaciją, kurios metu išėmė implantą, bei nugramdė kaulą, užsiuvo žaizdą. Po operacijos pajaučiau kad per operuotą ertmę juda oras iš nosies, pasakiau gydytojui. Vėliau uždėjus dar daugiau siūlių bei apkamšius šonus kempine oras beveik nejudejo. Po operacijos gydytojas apgailestavo, kad implantas neprigijo, davė pagerti Ospamox 1000 mg vaistų. Pasiskaičiau internete, supratau, kad man operacijos metu valant suirusi kaulą pasiektos sinuso ertmės. Dabar ketvirtadienį gydytojas nuims siules. Mane neramina porą dalykų. Spaudžiant liežuviu operuotą vieta jaučiu skausmą (lyg gydytojui grežiant dantį pasiekus iki nervo). Ar laikui bėgant skausmas liausis ? Kokios gali buti nutirpusio kaulo pasėkmės, ar tai ne osteomielitas ? Ar ateityje galėsiu protezuoti šį dantį. Ar nereikės kaulo priauginimo operacijos arba dugno pakėlimo operacijos ar dar kokios nors negirdėtos procedūros ?
      Ką šiuo metu man reiktu daryti norint ateityje išvengti komplikacijų ? Nekaltinu gydytojo, noriu tik turėti naują dantuką.
      Ačiū.

      Atsakyti
    • Laba diena Algirdai,
      Labai aiškiai aprašėte situaciją, tačiau dar liko neaišku ar implantacija buvo su sinuso pakėlimu? Jeigu ne vadinasi sinuso ertmė buvo paliesta netyčia. Bet kuriuo atveju implantas neprigijo, o pakartotiną implantaciją bus galima atlikti kai viskas sugis, manau neankščiau kaip po 4 mėnesių. Ir dabar jau bus reikalingas ir sinuso pakėlimas. Jums daryti nieko nereikia, tiesiog įvyko nesėkminga implantacija, bet tai nereiškia jog negalite turėti implatų.
      Antras kartas tikrai bus sėkmingas.

      Atsakyti
    • Vilma Lazauskiene

      Laba diena. Pries 1,5 menesio isriege du implantus, pries kelias dienas pajutau dantenu perstejima ir pastebejau kad vienoje vietoje matosi implanto dalele. Ar tai reiskia kad neprigijo implantas? Aciu.

      Atsakyti
      • Vilma, ne tai nereiškai atmetimo, tačiau galimas kaulo patirpimas toje vietoje. Reiktų pasirodyti implantavusiam gydytojui, kad nustatytų priežastį ir rekomenduotų problemos sprendimą. Nieko nedarant ateityje problemos neisšvengiamos.

        Atsakyti
    • Marina

      Prieš porą metų man į apatinį žandikaulio kaulą implantavo du dantis. Neseniai kitoje klinikoje dėl kitų problemų padarė nuotrauką, ir matosi, kad implantų vietoje kaulas labai smarkiai sumažėjęs… Kodėl taip galėjo atsitikti? Kokios procedūros dabar manęs laukia? Kreiptis reikėtų ten, kur implantavo? Ar pasiieškot geresnių specialistų? (Na, jeigu kaulas sutirpo dėl nekokybiško implantavimo )

      Atsakyti
      • Marina, kadangi po implantavimo implantas prigijo, negalima sakyti jog buvo implantuoti nekokybiškai. Turėtumėte atsakyti sau į klausimus ar viską padarėte, kad implantai ilgai tarnautų:
        1. Jūs visai nerūkote.
        2. Per šį porą metų periodą bent 4 kartus lankėtės pas burnos higienistą ir implantų pase turite higienistų įrašus.
        3. Plaikote gerą kasdienę burnos higieną namuose: šepetėlis, tarpdančių šepetėlis/siūlas, burnos skalavimo skystis.

        Jeigu esamoje situacijoje kaulo patirpimas nėra kritinis, galima pridėti kaulo augmentacinės medžiagos ir jį atstatyti.

        Atsakyti
    • Marina

      Ačiū, už atsakymą
      1. Nerūkau. Visai 🙂
      2. Higieną dariausi 3 kartus, įrašų, deja, neturiu. Nepagalvojau, kad reikia ir nieks nepaprotino 🙁
      3. Dantis valausi ne po kiekvieno valgymo, bet ryte vakare būtinai ir kartą dienos metu.Tarpdančių šepetėlis visada po ranka, siūlą naudoju , bet jį mažiau mėgstu 🙁
      Na, supratau, kad reikia implantuotus dantis prižiūrėt net labiau, nei tikrus… Vėl gi, neatsimenu, kad man kas būtų tai akcentavęs…

      Ką reiškia “pridėti kaulo augmentacinės medžiagos”? Kaip ta procedūra atrodo realiai? ( Bijau…)

      Atsakyti
      • Marina, smagu girdėti jog rūpinatės implantais ir palaikote gerą higieną, jūsų gydytojas tai matys. Tiesiog, žinote problemą, neatidėliokite, kreipkitės pas implantavusį gydytoją ir spręskite susidariusę situaciją. Procedūrų baimintis nereikėtų, invazija tikrai minimali.

        Atsakyti
    • Darius

      Sveiki,
      Implantas vienas bus dedamas pakartotinai jau trečią kartą (kiti penki kaip ir prigijo, nes vakar buvo įsukami varžtai į kitus implantus) visą naktį bėgo kraujo krešuliai iš burnos, miegoti nebuvo įmanoma, taip turi būti?
      Ačiū

      Atsakyti
    • Darius

      Pamiršau paminėti, kad rūkau, tai tikrai taip svarbu ????

      Atsakyti
    • Vytautas

      Laba diena, praėjus 4 savaitėms po įsriegimo, iškrito abu MegaGen implantai ( buvo su gijimo galvutėmis), rentgeno nuotraukoje, darytoje prieš išskrintant, buvo matyti prašviesėjimas, daugiausia po implantais (apatinis žandikaulis, krūminiai dantys). Man 56 metai, nustatytų sveikatos problemų, trukdančių implantacijai, neturiu. Jeigu kalbant standartiškai, kiek laiko po tokios situacijos turėtų praeiti iki pakartotino implantavimo? Ar kaulo augmentacijos procedūra taip pat „lengvai” padaroma blogai, kaip ir pats implantavimas, ar ji paprastesnė?
      Ar implantų sriegimas iškart su gijimo galvutėmis yra standartinė procedūra mano metų pacientams, ar tai veikiau išimtis? Klausiu, kad geriau suprasčiau, ar mano gydytojas nesiėmė lengvabūdiškos rizikos.
      Pagarbiai,
      Vytautas

      Atsakyti
    • Arturas

      Planuoju siais metais deti keleta implantu, bet paskaitau komentarus ir kyla daug klausimu, nes kiek matau keleta komentatoriu tikrai papuole i situacija kai gydytojas neatsakingai sudejo implantus, o klausimai tokie, ar gydytojas nesa kokia atsakomybe jei per jo kalte jei blogai sudeda implantus?

      Atsakyti
Parašykite atsakymą į:

Dėl neprigijusio implanto MegaGen

Jūsų informacija: