Dantų skilinėjimas

Home / Forumai / Klausimai / Dantų skilinėjimas

  • Autorius
    Įrašai
    • Vitalijus

      sveiki man skilineja dantys ka man reikia daryti kad to isvenkciau

      Atsakyti
    • Laba diena Vitalijau,
      Dažniausia, dantų skilinijimo priežas tis yra mechaninė, tai yra stiprūs sukandimai, kieto maisto valgymas/kandimas. Taip pat bruksizmas – nevalindas stiprus dantų sukandimas/trynimas naktį miegant. Jūs to galite najausti ir nežinoti. Bruksizmo atveju rekomenduojamos pasigaminti apsauginės kapos naudojimui naktį.

      Atsakyti
    • Simona

      O tai yra gydoma? Reiktų kreiptis pas stomatologą dėl šios problemos?

      Atsakyti
    • Simona, bruksizmas yra gydomas. Egzistuoja įvairūs bruksizmą sukeliantys veiksniai, juos būtina nustatyti.
      Morfologiniai: neteisingas sąkandis, nekokybiškas protezavimas, aukštos plombos…
      Patofiziologiniai: alkoholis, tabakas, vaistų poveikis, magnio trūkumas ir kita…
      Psichologiniai: depresija, stresas, emocinės traumos ir panašiai…

      Atsakyti
    • rasa

      Sveiki. Mano priekiniai dantys ir virsutiniai ir apatiniai sutrukineje. Atrodo kad per pus toj suskils. Ir tie itrukimai darosi vis ryskesni . Ar cia tik emalis pazeistas ar giliau. Kodel ? Nakti dantimis negrieziu.

      Atsakyti
    • Rasa, kiekvieno žmogaus dantų emalis turi įtrūkimų ir tai visiškai natūralu. Ar jūsų atveju yra kažkas rimčiau, nepamačius sunku pasakyti. Turėtumėte apsilangyti pas odontologą konsultacijoje kad įvertintų esamą situaciją gyvai.

      Atsakyti
    • Vitalijus

      Sveiki, ka daryti jeigu man skilinėja dešinės puses galinis apatinis dantis?

      Atsakyti
    • Tomas

      Sveiki labai norėčiau toki klausimėli užduot kodel dantys pradeda byrėti , nors yra prižiūrimi tiek ryte tiek vakare?

      Atsakyti
    • Rebeka

      Laba.as norejau balintis dantis naminiu budu su dantu pasta soda ir druska.viska uztepiau ant folijos ir uzdejau ant dantu.po 10 min nusiemu ir matau kad ant Mano virsutinio zandikaulio priekiniu dantu baltos plemeles . Nesupratu kas CIA yra?

      Atsakyti
      • Rebeka, tikrai nežinau ir aš. Nerekomenduoju užsiimti saviveikla. Jeigu norite saugaus dantų balinimo, turite konsultuotis su odontologu ar burnos higienistu.

        Atsakyti
    • Zilvinas

      Sveiki turiu beda megau ratus valgyt tai ekstazy dabar po metu miegodamas dantim dainuoju ka daryt nes jie trukineja ir luzta

      Atsakyti
      • Žilvinai, nedaug žinau apie „ratus” bet suprantu apie ką kalbate. Miegodamas stipriai nevalingai sukaldinėjate, trinate, ta pati situacija sergant bruksizmu. Galima pasigaminti apsaugines kapas, kurios užsidedamos ant dantų nakčiai.

        Atsakyti
    • Saida

      Laba vakarą, buvau pas dantų gydytoja gūdžiausi dantis nuo skylių, po savaitės maždaug. Valgydama maistą pajutau, kad kažkas kaip ir truktelėjo. Nuėjus prie veidrodžio, pamačiau, kad priekinio danties truputi nutrupejo. Ir dabar yra tarpas kurio anksčiau nebudavo. Man labai baisu ir nerimstu, nes pirmas kartas, kai toks dalykas man nutikę ir labai nemalonus jausmas,.. Gal galėtume patarti ka reikėtų daryti šiuo atveju? Pas koki dantų gydytoja kreiptis?.
      Labai dėkinga būčiau.

      Atsakyti
    • Birute

      Sveiki, nesuprantu kas darosi po truputi vis nuskyla dantis? GaGal trūksta kokiu vitaminu ar minerals?

      Atsakyti
    • Marija

      Sveiki, man tik 19 metu dar, bet pas mane vieną apačioje buvo maža skylutę, buvo pora kartu istines žandas per tą dantį, nesenai skilo pusiau, ir nebeliko, dabar žiūriu paskutine puse nuėjo, ir tas pusiukas labai lengvai lūžo, o dabar kas liko tai kaip popierius lankstosi… Nesuprantu nuo ko čia taip, dar apie 4 dantis genda, skyla.. Silpneja visi dantys. Baisu darosi man..

      Atsakyti
    • Emilija

      Sveiki. Pries kokius 2 metus man pradejo trupeti 14 dantis, niekur nesikreipiau kol gali gale visiskai ji praradau, dabar likusi sveika šaknis kuria gaubia kiti du dantys.
      Ka daryti? Kur kreiptis? 😱

      Atsakyti
    • Justina

      Sveiki norėjau paklausti kaip padėti mano dantims skilineja priekiniai dantukai ir pasidarė tokie atrodo ploni taip atrodo kad jie tuoj iškris man 🙄 ir toks ydomus dantyse tirpimas kažkas panašaus sukasi sunku ir labai minkšti dantys 🙄 ką daryti? Nes esu uk tai čia labai sunku gauti naudingos informacijos🙄🙄 ačiū labai

      Atsakyti
    • Sandra

      Sveiki, prieš maždaug savaitę pastebėjau, kad pas mane tarp priekinių viršutinių kandžių atsirado nedidelis tarpelis. Dabar atrodo tarpas dar truputį padidėjo ir vieno dančio pusė pasisukus į burnos vidų taip darosi tarpas. Kas gali būti? Man 28 metai nėra nei vieno istraukto dančio,todėl manau neturėtų jie slinktis.

      Atsakyti
Parašykite atsakymą į:

Dantų skilinėjimas

Jūsų informacija:



Atšaukti