Dantų paslankumas

Home / Forumai / Klausimai / Dantų paslankumas

  • Autorius
    Įrašai
    • Natalija

      Laba diena, ar galite paaiškinti prašau kas yra dantų paslankumas 4-to laipsnio? Niekur internete neradau, visur rašo tik apie 1,2,3 laipsnius. Ar čia kokia sena klasifikacija, ar pati naujausia? Radau tik informaciją rusų kalboj, kad būna 4 laipsnio tada kai dantis sukasi aplink savo ašį, o kiti laipsniai kai horizantaliai juda ar vertikaliai. Didelis ačiū už atsakymą

      Atsakyti
    • Laba diena Natalija,
      Papratai periodontitas yra skirstomas į 3 laipsnius. 3 laipsnis jau yra nepagydomas. Kai kas įvardina ir 4tą laipsnį. 4 laipsnio parodontozės pažeistas dantis turėtų visiškai nesilaikyti kaule ir žmogus su pirštais jį tiesiog gali išsiimti. Apie gydymą tokio danties jau kalbos būti negali.

      Atsakyti
    • Natalija

      Ačiū už paaiškinimą. Tik tada nesuprantu kaip galima bus nuimti atspaudus nuo tokių dantų 4 laipsnio. Tai jie išsitrauks kartu su atspaudais?

      Atsakyti
    • Laba diena Natalija,
      Nežinau kokiu tikslu bus nuimami atspaudai. Tačiau jeigu dantis visiškai laisvas ir jau negali atlikti savo funkcijos, tikslo laikyti jo nėra. Riekia kaip įmanoma greičiau spęsti protezavimo klausimą.

      Atsakyti
    • Natalija

      Ačiū už atsakymą. Bet vistiek nesupratau, ar iš viso įmanoma nuo tokio danties nuimt atspaudą, jei jis nesilaiko kaule?

      Atsakyti
    • Laba diena Natalija,
      Labai sunku atsakyti nemačius. Jeigu dantys turi bet kiek tvirtumo tai įmanoma. Jeigu dantys yra visiškai laisvi ir galėtumėte juos lengvai išimti pirštais nuomet, žinoma dantys gali išiimti su atspaudine medžiaga.

      Jeigu atspaudai yra nuimami nuolatinių protezų gamybai, ir norite kad dantys dar liktų kol bus gaminami protezai, turite žinoti, kad kuo daugiau pašalinių kliūčių atpaudų nuėmimui, tuo mažiau tikslūs protezai gali būti pagaminti. O jūs su šiais protezais planuojate gyventi ne vienerius metus. Komfortas jums bus labai svarbus.

      Atsakyti
      • natalija

        Ačiū už paaiškinimą. Supratau, kad jei dantys dar pakankamai laikosi, ir galima nuimti atspaudus, tada jų paslankumas tikrai nėra 4 laipsnio, kaip teigia gydytojas (nors neseniai sužinojau, kad jau tokia klasifikacija ir nenaudojama, o tik 3 laipsnių yra). Atspaudai būtų daromi laikinam protezui gaminti, kol bus percementuotuos metalokeramikos karūnėlės. O jeigu dantys numatomi šalinti, tai kam nuiminėti atspaudus nuo dantų, kurių neliks? Juk vis tiek toks laikinas protezas visiškai netiks, pasikeitus žandikaulio lankui po visų dantų rovimo. Dėl informacijos stokos ir neaiškių perspektyvų bijau pradėti procedūras. Juo labiau, kad turiu giminaitę, kuri susidūrė su panašia situacija ir labai nukentėjo

        Atsakyti
    • Kai kuriais atvejais (dažniausiai laikinų protezų gamybai) atspaudai gali būti nuimami prieš danties/dantų pašalinimą. Dantų technikui yra nurodoma kad tas ar tie dantys bus pašalinti. Protezas bus pagamintas įvertinant kad tų dantų nėra. Tačiau kaip ir minėjau tai nėra rekomenduotina nuolatinių protezų gamybai, nes galimi netikslumai.

      Atsakyti
    • natalija

      Dėkui

      Atsakyti
    • Vaida

      Sveiki,
      Noriu paklausti, ar apmautas dantis (priekinis) gali būti paslankus, suėmus pirštais juda truputį. Dantis buvo nuskeltas gana nemažai, tad yra dėtas štiftas ir pajudinus jis lengvai paslankus lyg klibėtų, Šalia esantis ne mautas, o savas dantis taip nejuda. Gal tai normalu, ir taip turi būti tik anksčiau to nepastebėjau. Neskauda, nejautrus tik keistai paslankumas didesnis nei nemauto šalia esančio. Dantis protezuotas prieš 20 metų, yra labai dailiai pagamintas, net stomatologai gyrė. O gal jau laikas bėgti pas stomatologą ir jam jau laikas „suėjo” ir gali iškristi? Ačiū už atsakymą.

      Atsakyti
      • Vaida, paslankumo dantis neturėtų turėti. 20 metų yra gana ilgaslaiko tarpas. Rekomenduočiau pasidaryti rentgeno nuotrauką ir pažiūrėti kaip atrodo šaknis, greičiausia jog matysis to paslankumo priežastis, kurią gal būt dar bus galima išspęsti.

        Atsakyti
    • Birutė

      Laba diena,
      Neturiu 38,37 ir 36 danties. 35 dantis pradėjo judėti.
      Ar galima kaip nors jį sutvirtinti. Jeigu ne tai patarkite ką daryti, kaip protezuoti.
      Ačiū.

      Atsakyti
    • Birute, su rentgeno nuotrauka reikia įsivertinti 35to danties tvirtumą, jeigu jis jau nebegali būti protezuojamas, tuomet šalinti. Planuoti implantus į 35to ir 37to vietas ir tiltelį iš 3 karūnėlių ant implantų.

      Atsakyti
Parašykite atsakymą į:

Dantų paslankumas

Jūsų informacija:



Atšaukti