Dantų implantų garantija

Home / Forumai / Klausimai / Dantų implantų garantija

  • Autorius
    Įrašai
    • Jūratė

      Sveiki, noriu sužinoti ar garantija inplantams galioja tik toje klinikoje kur buvo atlikta inplantacija ? Ar galiu kreiptis ir y kita klinika naudojancia tokius pačius inplantus? Kokį dokumentą turi išduoti klinika kad patvirtintų garantija?

      Atsakyti
    • Laba diena Jūrate,
      Garantija galioja tik toje kinikoje kurioje jie buvo įstatyti, nes implantų gamintojas įsipareigoja pateikti naują implantą, klinika atlikti pakartotiną implantaciją.
      Po implantacijos gali būti išduotas implantų pasas kuris patvirtina garantiją. Garantiją patvirtina ir išrašyta sąskaita.

      Atsakyti
    • Jūratė

      O kokias atvejais garantija galioja? Kokios salygos? Jeigu implantas truks ar jam galios garantija?

      Atsakyti
    • Rasa

      prie to paties butu aktualu zinoti: kaip zinia implanto garantija 10-15 metu, bet jeigu jy reikia keisti tai ir dantu tilteliai jau tie patys netinka tai ir juos nemokamai padarote naujus ar kaip ?

      Atsakyti
    • Rasa

      Laba diena. Kaip zinia implanto garantija 10-15 metu, bet jeigu jy reikia keisti tai ir dantu tilteliai jau tie patys netinka tai ir juos nemokamai padarote naujus ar kaip ? Ar jus tik implanta pakeiciat, o uz protezavimus vel mokasi paciantas ?

      Atsakyti
    • Laba diena Rasa,
      Implantų gamintojas pateikia naują implantą ir protezinę atramą, lieka klausimas dėl karūnėlės. Kiekvienoje klinikoje tai gali būti skirtingai, papasakokiu kaip yra pas mus. Pirmiausia bandoma nustatyti priežastį, dėl ko tai įvyko. Jeigu yra aiškiai matoma paciento kaltė, pvz 5 ar daugiau metų nebuvo atlikta profesionali burnos higiena, aplink implantą susikaupę dantų akmenys, patirpęs kaulas. Tokiu atveju pacientas už protezavimą atsiskaito pats. Jeigu yra aiški protezavimo klaida, klinika protezavimą atlieka nemokamai. Kai situacija nėra aiški protezavimo išlaidas klinika pasidalina per pusę su pacientu, nes bet kuriuo atveju už naujas dantų karūnėles su dantų technikų laboratorija atsiskaityti vietiek reikia. Kitaip tariant pacientui pakartotinas protezavimas kainuoja pusė kainos.

      Atsakyti
    • Virginija

      Labas. Turiu 2 įstatytus implantus, 3 dantų karunelę-protezą, Pinigų suma nėra maža, tačiau jokios sąskaitos ar išdėstymo kas buvo atlikta, kokios firmos implantai, kokios paslaugų kainos…Man niekas jokių dokumentų nepasiūlė, tačiau kiekvieno apsilankymo metu reikėjo pasirašyti į medicinos kortelę, kad jokių priekaištų neturiu. Apmokėjimus vykdžiau banko pavedimais.
      Pradėjus klausti, ar man nepriklauso kokie dokumentai, gavau implantų pasus su lipdukais, o daugiau paprastai gražiai surašyta instrukcija..Klausimas- ar privalo visai sumai odontologijos klinika (su paslaugų ir medžiagų išdėstymu) išrašyti sąskaitą? Manau, kad turėsiu problemų, tad norėčiau turėti galimybę pasikonsultuoti su kitos klinikos specialistais, ar teisingai ir gerai buvo atlikti gydymo darbai. Ačiū už atsakymą.

      Atsakyti
    • Antanas

      Laba diena
      2013m.implantus įsuko tris .iš jų vienas 2019m jau surūdijusį išmontavo.nors senai jaučiau ,kad su tuo implantu negerai,kentėjau.laiką praradau,.dabar odontologai sako turiu mokėt iš naujo,iš kart žadėjo nemokamai.dar žada 30 procentų nuolaidą.susidaro dideli pinigai kadangi ir tiltelis ant dviejų implantų naujas dėsis.Ar teisingai elgesi odontologų klinika.Dantų higieną atligdavau kas pusė metų.bet kitose klinikose.ŠI PRIEKAIŠTAUJA ,KAD NE PAS JUOS.aČIŪ JUMS .kaip rašot 10-15m garantija turi būti.

      Atsakyti
    • Antanas

      2013m implantus įsuko 3 vnt,.iš jų vienas 2019m.surūdijusį išėmė nes jau nuėmus karūnėlę judėjo.Žadėjo nemokamai atstatyt.Dabar tik nuolaidą 30procentų.ar teisingai ,kadangi rašot implantams 10-15 m. susukti implantai štraume buvo.Kas pusmetis atlikdavau dantų higieną,bet kitose klinikose.Kadangi man ši klinika jau kėlė įtarimų.Nepasitikėjau.Kai nuvykau į kitą kliniką iš kart pažiūrėją atsisakė gydyt,kadangi matė padaryta blogai.ir liepė keltis nuo kėdės ir išeit neapsiėmė gydyt dantų.Sako jau man nėra ką veikt. Sako betonuotojas betonavo ,tinkuotojas tinkavo,dažytojas kažką darė o man nėra kč daryt.ir viso.

      Atsakyti
    • Eurika

      Laba diena

      2023 m. gegužės menesi buvo įstatyti (įsukti) 4 implantai viršutiniame žandikaulyje.
      2023 m. rugsėjo menesi ant įstatytų (įsuktų) implantų buvo pagamintas ir priveržtas laikinas akrilinis dantų protezas su karkasu.

      ISKILUSIOS PROBLEMOS:

      1. Priveržtas laikinas akrilinis dantų protezas (viršutiniame žandikaulyje) yra pagamintas su raudona dantenų imitacija, ko aš nepageidavau. Konsultacijos metu, prieš protezinių dantų gaminimą, buvo parodžiau pageidaujamo dantų protezo nuotrauka.Verbaliai pabrezta, kad pageidauju protezinių dantų be raudonos dantenų imitacijos. Daktaras žvilgtelėjote į nuotraukas. Jo reakcija į mano prašymą buvo aiški, kad Jis supratoto , ko aš noriu, nes Jis man nepateikėte jokių sekančių klausimų ar rekomendacijų. Jokios diskusijos šiuo klausimu ,tuo momentu, tarp mūsų neįvyko.

      2. Dar svarbesnė problema, kuri mane kasdieniniame gyvenime lydi, yra pastovus skausmas/diskomfortas/estetinis nepakankamumas, ryšiumi su įstatytu dantų protezu viršutiniame žandikaulyje.

      Priveržtam dantų protezui trūksta proporcingumo, jei galima taip išsireikšti.

      a) Tai reiškia, kad paskutiniai du ar trys imodeliuoti krūminiai dantys iš abiejų pagaminto ir priveržto dantų protezo pusių ,vidinėje (gomurio) pusėje LABAI iškyla į vidinę (gomurio) pusę ir kalbant, valgant, žaloja mano liežuvį (skausmas liežuvyje, įtrūkimas liežuvio mėsoje). Netgi ramybės būsenoje jaučiamas diskomfortas.
      Sukandus viršutinį žandikaulį su apatiniu ,vidinėje (gomurio) pusėje, liečiant liežuviu protezinius dantis jaučiasi žymiai išeinantys viršutinio žandikaulio dantys į gomurio pusę (daug labiau išeję į gomurio pusę negu apatinio žandikaulio dantys).
      b) Kadangi viršutiniame žandikaulyje įstatytas dantų protezas yra per daug į gomurio pusę imodeliuotas ,o gal netgi proteziniai dantys yra per maži ( jus kaip spezialistas galite priežastį tiksliau nustatyti) susidaro PANOSYJĖ įdubimas ( žiūrint į mano veidą susidaro vaizdas kad aš neturiu viršutiniame žandikaulyje dantų ). Tai yra didelis estetinis trūkumas, katras manes nepatenkina.

      Mano Klausimai
      1 . Ar mano daktaras turi iskilusias Problemas istaisyti? Kokio laikotarpio eigoje?
      2. Kiek laiko duodama garantijos protezinius dantim katrie priverziami prie inplantu( mano atveju laikinas akrilinis dantu protezas)
      3.Kokias padarytas mano daktaro klaidas matote is mano aprasymo?
      4. Daktarui nesutikus klaidas panaikinti ka reikia daryti/?Kur toliau kreiptis?
      Dekui uz informacija.
      Du pagarba Rika

      Atsakyti
Parašykite atsakymą į:

Dantų implantų garantija

Jūsų informacija:



Atšaukti