Danties traukimas. Kraujavimas?

Home / Forumai / Klausimai / Danties traukimas. Kraujavimas?

  • Autorius
    Įrašai
    • Lina

      Sveiki,man prieš kelias dienas istrauke saknis,nes nepavyko isgydyti pūlinuko isejusio i dantenu paviršių.Ištraukus,visai nekraujavo,gyd uzdėjo gvazdikėlio skonio vaistų ir paleigo.Atvykus po dviejų dienų ,mechaniškai bandė sukelti kraujavimą,bet irvel nepavyko.Jaučiu nerimą gydytojo akyse ,o ir man pačiai neramu.Pasakykite ,kodel nekraujuoja dantenos ir gydytojas negali palikti atviros zaizdos?Koks galėtu būti sekantis ėjimas?Aciu

      Atsakyti
    • Laba diena Lina,
      Gana dažnas reiškinys kai po danties pašalinimo nėra kraujavimo. Pacineto požiūriu tai lyg ir geriau – „nekraujuoja”. Tačiau medicininiu požiūriu yra kiek kitaip, kraujavimo metu susidaro krešuliukas kuris užpildo šaknies paliktą ertmę. Taip išlaikomas sterilumas, greitesnis ir mažiaus skausmingas gijimas. Kai nėra pasiekiamas natūralus kraujavimas, mes klinikoje taikome kitą metodą: iš paciento venos paimamas kraujas, jis centrifūguojamas ir kraujo plazma įvedama į šaknies ertmę.
      Tačiau jeigu nebuvo pasiektas kraujavimas, kad sėkmingai nesugis. Tokiu atveju dažniausiai gydytojas paskiria antibiotikų ir palieka atvirą vietą „savaiminiam” sugijimui. Tik tiek kad gijimas ilgesnis ir skausmingesnis. Jei ateityje planuojamas impantas, reikia žinoti kas šiek tiek toje vietoje bus didesnė kaulo atrofija.

      Atsakyti
    • Gitana

      Sveiki. Ar normalu jei vaikui isrove pienini dantį, šale zando, po trijų valandų dar vis po biski kraujuoja, ar tai normalu? Rove sunkokai, apie 30min.

      Atsakyti
Parašykite atsakymą į:

Danties traukimas. Kraujavimas?

Jūsų informacija:



Atšaukti