Dantenų formavimas po danties ištraukimo

Home / Forumai / Klausimai / Dantenų formavimas po danties ištraukimo

  • This topic has 2 atsakymai, 2 dalyviai, and was last updated prieš 9 metu by Daiva.
  • Autorius
    Įrašai
    • Daiva

      Sveiki!
      Man pasalinti 11, 12 ir 21 dantys ir atlikta momentine implantacija. Pries operacija buvo aptarta, kad kiekviena danti protezuosime atskirai. Taigi, buvo isukti 3 implantai. Taipogi iskart po implantacijos buvo uzdetas laikinas tiltelis (visi 3 dantukai sujungti i viena). Atejus protezavimo laikui ir uzmovus visus dantis isryskejo labai netolygios ir nutrumpejusios dantenos. 11 ir 12 dantys atrodo be galo ilgi, tarp ju matosi kiaurymes. Man sypsantis apsinuogina vos ne visas virsutinis zandikaulis ir atrodo labai negraziai ir neestetiskai. Ar gydytojas turejo mauti laikinu vainikeliu kiekviena danti atskirai, kad tinkamai suformuotu dantenas? Ir ar galima dar kazka tai padaryti, kad pakoreguoti dantenas? Dekui uz atsakyma

      Atsakyti
    • Laba diena Daiva,
      Laikinos atskiros karūnėlės situacjos pakeitę nebūtų. Dantenos yra minkštasis audinys PLONU sluoksniu dengiantis žandikaulį ir apsupdamas dantis. Dantenos formuojasi pagal kaulo lygį, jeigu yra kaulo trūkumas aukščio atžvilgiu tai dantenų linija formuosis taip pat žemiau. Nežinau dėl kokių priežasčių buvo šalinimi šie dantys. Trauma, periodontitas (parodontozė)? Jeigu tai periodontito atvejis, tai garantuotai kaulo lygis toje vietoje yra sužemėjęs. Norint pasiekti idealų rezultatą, pirmiausia reikia atstatyti kaulo lygį. Tas užima daugiau laiko ir žinoma brangiau kainuoja. Yra chirurginė procedūra dantenų plastika, kurios metu galima šiek tiek paaukštinti dantenų liniją, tačiau tai irgi ribota. Taip pat laikui bėgant dantenos visvien gali pradėti trauktis toje vietoje. Į klausimą atsakiau bendruoju atveju ir taip kaip įsivaizdavau jūsų sitaciją. Kiekvienas atvejis yra individualus, tikslūs atsakymai galimi tik po gyvos konsultacijos.

      Atsakyti
    • Daiva

      Aciu Jums labai uz atsakyma. O dantys buvo salinti del praeityje patirtos traumos, ko pasekoje ant saknu pradejo formuotis pulingi zidiniai.

      Atsakyti
Parašykite atsakymą į:

Dantenų formavimas po danties ištraukimo

Jūsų informacija:



Atšaukti